Verwijderen van asbest en andere giftige stoffen

Asbestsanering

Afspraak maken
  • Wij hebben 25+ jaar ervaring
  • Wij zijn in het bezit van het procescertificaat Asbestverwijdering en Asbestsanering
  • Wij ontzorgen u in de volledige dienstverlening

Bent u op zoek naar een bedrijf die voor u aan de slag gaat met asbestsanering?

Het verwijderen van asbest en andere giftige stoffen moet boven alles veilig, en onder strenge wet- en regelgeving gebeuren. Tijdens de werkzaamheden mogen er geen gezondheidsrisico’s voordoen. Korevaar is sinds 1996 gespecialiseerd in asbestsanering en het verwijderen van asbest.

Korevaar beschikt over vakkundig en gediplomeerd personeel, die dankzij jarenlange kennis en ervaring kan helpen met veilige asbestsanering. Verder beschikken wij over een breed scala aan apparatuur en materieel om het asbest veilig te verwijderen. Hierdoor kan Korevaar alle mogelijke soorten asbestsanering aanvragen oppakken zoals, het verwijderen van asbesthoudende kit in een kozijn of het saneren van asbesthoudende staldaken. Dit voeren wij op een veilige en doeltreffende manier uit. Ook de begeleiding in het aanvraagtraject van een asbest inventarisatierapport en sloopvergunning behoort tot de mogelijkheden. Dankzij inmiddels 25 jaar ervaring in deze branche kunt u ervan uitgaan dat iedere asbestsanering volgens de gemaakte afspraken en conform de wettelijke eisen en regels op deskundige wijze wordt uitgevoerd! Neem direct contact met ons op!

Neem vrijblijvend contact op

Werkwijze

Korevaar werkt volgens de strenge wet en regelgeving die komt kijken bij asbestsanering en asbest verwijdering. Met trots kunt u hier onze certificaten en keurmerken bekijken. Voordat onze collega’s met de asbestsanering van start gaan, vragen wij u als opdrachtgever aan enkele punten te voldoen:

  • Het werkterrein is goed bereikbaar voor ons materiaal, waaronder een 16 tons mobiele kraan en hoogwerker (indien nodig);
  • Een week voor aanvang van de werkzaamheden dient het asbestinventarisatierapport bij Korevaar BV aanwezig te zijn. Wij kunnen u hierin adviseren, vraag ons naar de mogelijkheden!;
  • Voor aanvang van de werkzaamheden dienen de opstallen leeg en bezemschoon ter beschikking te worden gesteld. Korevaar maakt voor u enkel de bovenzijde van de gordingen schoon;
  • Voor aanvang van de werkzaamheden dient er 5 meter rondom de opstal(len) vrij te zijn van alle losse materialen. Dit heeft te maken met de benodigde afzettingen voor asbestsanering.

Voor het saneren van asbest komen wij met groot materieel naar de desbetreffende locatie. Wij vragen u dan ook vriendelijk om zelf omwonende te informeren over onze komst. Hiervoor kunt u gemakkelijk gebruik maken van onze gratis template om uw buren te informeren!

Asbest calamiteit

Heeft u een asbestcalamiteit? Korevaar biedt 24/7 hulp bij een asbestcalamiteiten! Onze calamiteitendienst staat 24/7 per dag voor u klaar om de veiligheid bij een asbestbrand, storm of andere calamiteit te kunnen waarborgen. Onze saneerders zijn voornamelijk actief in de regio Alblasserwaard, Molenwaard, Vijfheerenlanden en de Drechtsteden. Heeft u een asbestcalamiteit? Neem direct contact met ons op!

Bodemverontreiniging met asbest

Zijn er asbesthoudende afvalstoffen in uw bodem aangetroffen? Dan wordt er gesproken over bodemverontreiniging met asbest. Wanneer uw grond als verontreinigd wordt beschouwd, is het van belang dat de grond eerst gereinigd wordt voordat de grond hergebruikt kan worden. Op basis van een saneringsrapport wordt de omvang en het risico in kaart gebracht. Vervolgens wordt er gekeken hoe de bodemverontreiniging met asbest kan worden verholpen. Let op: asbesthoudende grond en/of puin kan niet op locatie gereinigd worden. Er vindt altijd eerst een bodemsanering plaats. In een saneringsplan of BUS-melding staat vermeld welke werkwijze toegepast dient te worden. Korevaar Langerak werkt altijd conform de BRL7000 richtlijnen.

Tarieven

De tarieven voor het saneren van asbest lopen erg uiteen. De kosten voor asbestsanering variëren namelijk in verband met verschillende factoren. Wanneer wij bij u langskomen om de situatie te beoordelen, zullen onze ervaren specialisten een op maat gemaakt advies uitbrengen met onze asbestsanering tarieven.

Het tarief voor asbestsanering is onder andere afhankelijk van de opstal die gesaneerd dient te worden. Onze specialisten kijken naar het aantal vierkante meters van uw opstal en hoe goed de locatie voor ons materieel bereikbaar is. Daarnaast wordt er gekeken of er op locatie isolatiemateriaal aanwezig is. Wanneer deze informatie bekend is, gaan wij beoordelen op welke manier wij de asbest op de meest veilige wijze kunnen saneren.

Als laatste dient u een geldig asbestinventarisatierapport te hebben. Vervolgens brengen onze specialisten een offerte op maat uit.

Offerte aanvragen

Heeft u vragen over de kosten van asbestsanering?

Bent u benieuwd naar kosten voor asbestsanering of heeft u andere vragen over het saneren van asbest? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten!

Wet en regelgeving

Certificaten en keurmerken

Procescertificaat Asbestverwijdering

Korevaar B.V. is in het bezit van het Procescertificaat Asbestverwijdering. Met dit certificaat mogen wij asbest in risicoklasse 1, 2 & 2a verwijderen. Wij werken volgens de juiste richtlijnen en pakken hiermee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om blootstelling van onze medewerkers en de directe omgeving bij een saneringsproject uit te sluiten.

BRL SIKB 7000

BRL SKIB 7000 is het certificaat om de kwaliteit van de uitvoering van bodemsanering te waarborgen. Korevaar is in het bezit van BRL SKIB 7000 certificaat en toont aan dat zij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Het is alleen mogelijk om het BRL SIKB 7000 certificaat te halen als het bedrijf in bezit is van VCA en ISO 9001.

ISO 9001

Korevaar B.V. voldoet aan de ISO 9001 Norm. ISO 9001 is de wereldwijde erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. De ISO 9001 is de maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid op de markt. Door het behalen van deze norm kunnen wij u voorzien van de beste kwaliteit dienstverlening.

SVMS-007

Met het behalen van het SVMS-007 certificaat toon Korevaar aan dat wij veilig en milieukundig onze sloopwerkzaamheden uitvoeren. In het certificaat zijn diverse eisen met betrekking tot milieuwetgeving en arbowetgeving in verwerkt. Korevaar gaat voor kwaliteit in al haar takken van dienst.

VCA*

Veiligheid staat binnen Korevaar B.V. voorop. Al onze buitendienstmedewerkers zijn VCA gecertificeerd, hierdoor bent u verzekerd dat onze collega’s zo veilig mogelijk te werk gaan! Binnen Korevaar B.V. hebben wij aandacht voor veiligheid. Wij willen aan onze opdrachtgevers een hoog niveau van veiligheid bieden en onze medewerkers beschermen.

Vacatures

Kom jij ons team versterken?

De Korevaar Groep is toonaangevend op het gebied van asbestsanering, bodemsanering, sloopwerkzaamheden, grondwerken, groenvoorzieningen, bestratingswerkzaamheden afvalinzameling, afvalrecycling en plaagdierbestrijding. Onze locatie in Langerak is altijd op zoek naar specialistische mensen. Kom jij ons team versterken?

Hulp nodig? Maak nu een afspraak bij Korevaar!

Afspraak maken