Voorkomen en verwerken van vervuilde en/of verontreinigde grond

Bodemsanering

Offerte aanvragen
  • Wij zijn BRL SKIB 7000 gecertificeerd
  • Totaalaanpak bodemsanering
  • Milieukundig advies

Een vaak voorkomend probleem bij het bouwrijp maken van een perceel is het voorkomen en/of verwerken van vervuilde en/of verontreinigde grond. Ook voor bodemsanering kan Korevaar B.V. u ondersteunen. Wij ontgraven de vervuilde of verontreinigde grond op een verantwoorde wijze en zorgen dat dit veilig wordt verwerkt. Dankzij de samenwerking met Recycling Centrale Korevaar kunnen wij de grond voor u naar de juiste grondbank transporteren en daar veilig voor u verwerken.

In Nederland is de bodem op veel plekken verontreinigd. Dankzij de jarenlange ervaring met bodemsanering hebben wij de juiste expertise in huis voor het saneren van verschillende bodemsoorten. Hierbij kan u denken aan een natuurgebied, bouwlocatie of juist aan een industriële site. Wij adviseren en ondersteunen u in het gehele proces!

Afspraak maken

Wanneer bodemsanering toepassen?

Wanneer u uw grond bouwklaar wil maken is het steeds vaker van belang dat u eerst de bodemkwaliteit van uw perceel bepaalt. Het bepalen van de bodemkwaliteit wordt door ons gedaan met behulp van een (verkennend) bodemonderzoek. Wanneer blijkt dat de bodem van het perceel is verontreinigd, zullen wij een verdiepend bodemonderzoek uitvoeren. Als hieruit blijkt dat er risico’s aanwezig zijn voor mens, ecologie en verspreiding is bodemsanering nodig! Kijkend naar het nieuwe doeleinden van het perceel, stellen wij samen met u een saneringsplan op voor effectieve en veilige bodemsanering.

Wat is een saneringsplan?

Elk perceel en verontreiniging is uniek. Voordat wij starten met de bodemsanering is het van belang dat er een saneringsplan aanwezig is. In een saneringsplan wordt de type verontreiniging meegenomen en/of de verontreinigde stof vluchtig is. In een saneringsplan formuleren wij de saneringsdoelstelling en dient uiteindelijk goedgekeurd te worden door de overheid. Vervolgens kunnen wij aan de slag.

Korevaar werkt met twee saneringsmethoden:

  1. Verwijderen of isoleren
  2. Beheren en controleren

Op basis van de bevindingen worden de saneringsmethoden vastgesteld en opgenomen in het saneringsplan.

Milieusanering

Korevaar is gespecialiseerd in bodem- en milieusanering. Start u met een nieuwbouwproject en is uw grond verontreinigd? Wij zorgen ervoor dat er voor het huidige of het toekomstige gebruik van uw locatie geen risico’s meer aanwezig zijn voor mens en milieu. Door middel van onze specialistische vakkennis bent u altijd verzekerd van kwaliteit.

Zo werkt bodemsanering

Een veel voorkomend probleem bij het herinrichten van kavels, bouwrijp maken van percelen of na het slopen van bedrijfsgebouwen, is de aanwezigheid van een verontreinigde bodem. Wanneer u tijdens de werkzaamheden met een verontreinigde bodem, grondwater of waterbodem wordt geconfronteerd, heeft u een partij nodig die de bodem op een effectieve wijze kan saneren.
Bij de Korevaar Groep werken wij graag met totaalpakketten. Zo kunnen wij het werk voor u organiseren: wij stellen een goed saneringsplan op, zijn betrokken bij de aanvraag omtrent vergunningen en zorgen voor de juiste logistiek met betrekking tot grond- en afvalstromen met Recycling Centrale Korevaar en KoreNet.

1

U maakt een afspraak;

2

Een externe partij voert het verkennend bodemonderzoek uit;

3

U ontvangt een offerte;

4

Een externe partij stelt een saneringsplan/ BUS-melding op;

5

Bodemsanering;

6

Een externe partij stelt een evaluatie op.

Wet en regelgeving

Certificaten en keurmerken

Procescertificaat Asbestverwijdering

Korevaar B.V. is in het bezit van het Procescertificaat Asbestverwijdering. Met dit certificaat mogen wij asbest in risicoklasse 1, 2 & 2a verwijderen. Wij werken volgens de juiste richtlijnen en pakken hiermee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om blootstelling van onze medewerkers en de directe omgeving bij een saneringsproject uit te sluiten.

BRL SIKB 7000

BRL SKIB 7000 is het certificaat om de kwaliteit van de uitvoering van bodemsanering te waarborgen. Korevaar is in het bezit van BRL SKIB 7000 certificaat en toont aan dat zij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Het is alleen mogelijk om het BRL SIKB 7000 certificaat te halen als het bedrijf in bezit is van VCA en ISO 9001.

ISO 9001

Korevaar B.V. voldoet aan de ISO 9001 Norm. ISO 9001 is de wereldwijde erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. De ISO 9001 is de maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid op de markt. Door het behalen van deze norm kunnen wij u voorzien van de beste kwaliteit dienstverlening.

SVMS-007

Met het behalen van het SVMS-007 certificaat toon Korevaar aan dat wij veilig en milieukundig onze sloopwerkzaamheden uitvoeren. In het certificaat zijn diverse eisen met betrekking tot milieuwetgeving en arbowetgeving in verwerkt. Korevaar gaat voor kwaliteit in al haar takken van dienst.

VCA*

Veiligheid staat binnen Korevaar B.V. voorop. Al onze buitendienstmedewerkers zijn VCA gecertificeerd, hierdoor bent u verzekerd dat onze collega’s zo veilig mogelijk te werk gaan! Binnen Korevaar B.V. hebben wij aandacht voor veiligheid. Wij willen aan onze opdrachtgevers een hoog niveau van veiligheid bieden en onze medewerkers beschermen.

Vacatures

Kom jij ons team versterken?

De Korevaar Groep is toonaangevend op het gebied van asbestsanering, bodemsanering, sloopwerkzaamheden, grondwerken, groenvoorzieningen, bestratingswerkzaamheden afvalinzameling, afvalrecycling en plaagdierbestrijding. Onze locatie in Langerak is altijd op zoek naar specialistische mensen. Kom jij ons team versterken?

Hulp nodig? Maak nu een afspraak bij Korevaar!

Afspraak maken