FAQ

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen?

Vanaf welke temperatuur is het niet meer mogelijk om asbestsanering uit te voeren?

Bij temperaturen beneden de 5 graden en wanneer de asbesthoudende beplating opgevroren is, mogen en kunnen wij in verband met de veiligheid van onze saneerders niet werken. Heeft u een sanering ingepland en is de temperatuur lager dan 5 graden? Dan nemen we contact met u op voor het inplannen van een nieuwe afspraak!

Wanneer heb ik een asbestinventarisatierapport nodig?

U heeft voor het verwijderen van asbest altijd een asbestinventarisatierapport nodig. Het rapport kunnen wij door een externe partij voor u laten verzorgen. In het rapport staat of er sprake is van asbest en op welke wijze de asbest gesaneerd dient te worden. Het inventarisatierapport is tevens nodig om bij bevoegd gezag een sloopmelding aan te vragen wat altijd verplicht is voor het uitvoeren van een asbestsanering.

Hoe lang is een asbestinventarisatierapport geldig?

Wanneer u een asbestinventarisatierapport laat opstellen is deze maximaal 3 jaar geldig. Het asbestinventarisatierapport wordt altijd opgenomen in het landelijk asbest volgsysteem. Let op: de asbestsanering dient binnen de geldigheid van het rapport uitgevoerd te worden. Is uw asbestinventarisatierapport verlopen? Dan dient u een nieuw rapport aan te vragen.

Wanneer is het reinigen van grond verontreinigd met asbest mogelijk?

Korevaar Langerak is bekend met verschillende technieken om uw verontreinigde grond te reinigen. Het is helaas niet mogelijk om alle grond met asbest te reinigen op locatie. Korevaar Langerak werkt volgens de richtlijnen uit het saneringsplan of de BUS-melding. Heeft u grond verontreinigd met asbest? Neem dan contact op met een erkende grondverwerker.

Is circulaire bodemsanering mogelijk?

Circulaire bodemsanering is voor veel projecten helaas niet mogelijk. Wij onderzoeken altijd of de grond gereinigd kan worden of dat wij het kunnen inzetten bij geluidswanden. Op deze manier kunnen wij toch verontreinigde grond hergebruiken.

Wat is de prijs per vierkante meter voor asbestsanering?

De prijs per vierkante meter is afhankelijk van de grootte van de opstal. De bereikbaarheid van de opstal en of er isolatie aanwezig is. Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Er is asbest aangetroffen tijdens het slopen, wat nu?

Is er asbest aangetroffen tijdens het slopen van uw schuur, bedrijfspand of woning? Dan moet u per direct de sloop stopzetten. U dient een asbestinventarisatie te laten maken. Dit kan via een asbestinventarisatiebureau. Wij kunnen u pas verder helpen als u in het bezit bent van een asbestinventarisatierapport.

Wanneer is er sprake van een calamiteit?

Wij spreken van een asbestcalamiteit als er een kans bestaat dat er asbesthoudende deeltjes zich via de lucht verspreiden. Dit is mogelijk bij brand, explosies, storm- en waterschades. En bij onbewust en onverhoopt bewerken van asbesthoudende materialen bestaat er een kans dat asbestdeeltjes in de lucht en in de omgeving terechtkomen. Heeft u een asbestcalamiteit? Neem direct contact met ons op:

0184 – 60 26 26

Vragen over de kosten voor sloopwerkzaamheden en/of bodemsanering?

Bent u benieuwd naar de kosten voor sloopwerkzaamheden en of het saneren van uw grond? Of heeft u andere vragen op gebied van deze werkzaamheden? Neem dan vrijblijvend contact met één van onze specialisten op! Dit kan telefonisch 0184-60 26 26 of laat een bericht achter!

Wet en regelgeving

Certificaten en keurmerken

Procescertificaat Asbestverwijdering

Korevaar B.V. is in het bezit van het Procescertificaat Asbestverwijdering. Met dit certificaat mogen wij asbest in risicoklasse 1, 2 & 2a verwijderen. Wij werken volgens de juiste richtlijnen en pakken hiermee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om blootstelling van onze medewerkers en de directe omgeving bij een saneringsproject uit te sluiten.

BRL SIKB 7000

BRL SKIB 7000 is het certificaat om de kwaliteit van de uitvoering van bodemsanering te waarborgen. Korevaar is in het bezit van BRL SKIB 7000 certificaat en toont aan dat zij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Het is alleen mogelijk om het BRL SIKB 7000 certificaat te halen als het bedrijf in bezit is van VCA en ISO 9001.

ISO 9001

Korevaar B.V. voldoet aan de ISO 9001 Norm. ISO 9001 is de wereldwijde erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. De ISO 9001 is de maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid op de markt. Door het behalen van deze norm kunnen wij u voorzien van de beste kwaliteit dienstverlening.

SVMS-007

Met het behalen van het SVMS-007 certificaat toon Korevaar aan dat wij veilig en milieukundig onze sloopwerkzaamheden uitvoeren. In het certificaat zijn diverse eisen met betrekking tot milieuwetgeving en arbowetgeving in verwerkt. Korevaar gaat voor kwaliteit in al haar takken van dienst.

VCA*

Veiligheid staat binnen Korevaar B.V. voorop. Al onze buitendienstmedewerkers zijn VCA gecertificeerd, hierdoor bent u verzekerd dat onze collega’s zo veilig mogelijk te werk gaan! Binnen Korevaar B.V. hebben wij aandacht voor veiligheid. Wij willen aan onze opdrachtgevers een hoog niveau van veiligheid bieden en onze medewerkers beschermen.

Vacatures

Kom jij ons team versterken?

De Korevaar Groep is toonaangevend op het gebied van asbestsanering, bodemsanering, sloopwerkzaamheden, grondwerken, groenvoorzieningen, bestratingswerkzaamheden afvalinzameling, afvalrecycling en plaagdierbestrijding. Onze locatie in Langerak is altijd op zoek naar specialistische mensen. Kom jij ons team versterken?

Hulp nodig? Maak nu een afspraak bij Korevaar!

Afspraak maken